Разстрелянит до Мол Парадайс бивш полицай убит заради дрога? (Вижте основните версии за убийството)

https://crimes.bg/index.php/analizi/razstrelyanit-do-mol-paradays-bivsh-policay-ubit-zaradi-droga-vizhte-osnovnite-versii-za-ubiystvoto/42986 Crimes.bg
Разстрелянит до Мол Парадайс бивш полицай убит заради дрога? (Вижте основните версии за убийството)

 

Разстреляният до Мол Парадайс бивш полицай Любомир Иванов е бил застрелян заради наркотици, узна Crimes.

Това е основната версия, по която работят разследващите. Смята се, че той се е замесил с дрога, чийто трафик е организирал. За него се знае, че още докато е бил в системата на МВР, е имал близки контакти с криминалния контингент и е вземал подкупи.

Връзката му с Бирмите и производството на нелегални тютюневи изделия с тях е публична тайна от години. Говори се, че Иванов се е набърквал и с небеизвестните братя Маргини.

Той им е снасял информация и ги е предупреждавал за акциите, които се готвят срещу тях. И не само това. Говори се, че е покривал доказателства и то в досъдебната фаза на определени производства. Всичко това се е случвало по времето, в което е бил начело на Второ Районно управление в столицата, издават бившите му колеги.

Органите на реда не изключват вероятността Иванов да е бил застрелян и заради засегнати интереси в различни нелегални дейности, търговия с акцизни стоки, с кредитни карти.

Упорито се говори, че Иванов бил склонен да пропее срещу определени хора и да получи закрила като прокурорски свидетел, което провокирало и решението да му бъде изпратен килър.

Вероятно жертвата и убиецът са се познавали. Пистолетът на стрелеца е засякъл и вместо да се възползва и да избяга, Иванов, разпознавайки го кой е, му се нахвърлил, за да го обезвреди, вероятно целейки впоследствие и да го изобличи.

Източник: Блиц

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.