Прокоба или? Втора известна жена убиха в този град

https://crimes.bg/index.php/analizi/prokoba-ili-vtora-izvestna-zhena-ubiha-v-tozi-grad-2/43074 Crimes.bg
Прокоба или? Втора известна жена убиха в този град

Прокоба е надвиснала над кенийския град Итен, убедени са местните, узна Crimes.

 

Страхът им идва след поредното убийство над местна знаменитост. Световните медии разкриха, че известната лекоатлетка Дамарис Мути Мутуа е била зверски убита. Новината беше потвърдена и от полицията в Итен.

 

Атлетката, която е състезателка на дълги разстояния и се състезава за Бахрейн, е била открита мъртва в дома си. Основен заподозрян за зверството е приятелят й Коки Фай, който вече е обявен за национално издирване. 

 

Органите на реда смятат, че убийството е станало през почивните дни. Те се боят, че Фай вече е успял да напусне страната и да се укрие в чужбина. 

 

Убийството на Мути Мутуа се случва само шест месеца след като в Итен беше убита още една известна лекоатлетка. Става въпрос за Агне Тироп, двукратна бронзова медалистка от световни първенства. През месец октомври миналата година тя беше открита мъртва също в дома си.

 

И тогава разследващите се усъмниха в гаджето й, който беше арестуван. Поредицата убийства на жени от половинките им пък провокира все повече хора в Кения да говорят открито за домашното насилие - проблем, който от години се потулва от местното общество. 

 

Източник: Daily Telegraph


 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.