Приятели на Каролев с обич за него: Цветен човек беше, хем умен, хем хулиган

https://crimes.bg/index.php/analizi/priyateli-na-karolev-s-obich-za-nego-cveten-chovek-beshe-hem-umen-hem-huligan/42162 Crimes.bg
Приятели на Каролев с обич за него: Цветен човек беше, хем умен, хем хулиган

Всички до един ще запомнят хъса му, когато спори, както и любимите му басове на уиски


Приятели, бивши колеги и бивши съпартийци на Владимир Каролев от времето му в политиката, хора, които са обичали да водят спорове с финансиста, тъгуват за загубата му. И всички до един открояват, че той винаги е бил много различен от масата, един цветен човек, пристрастен към спора, но спорещ с аргументи и подготвен за това. Дори опонентите му признават в скръбта си, че са го уважавали за това и за ярката следа, която остави.

Гергана Паси, с която са близки още от годините, когато Каролев беше политик от НДСВ - и като общински съветник, и като кандидат за кмет на столицата, разказва с обич за него във Фейсбук.

"Често на вечеря у дома си разказваме с децата за велики хора, отишли си по нелеп начин. Те най обичат разказа за Есхил, бащата на съвременната трагедия. Той става жертва на плешивостта си, след като орел решава, че голата му глава е камък, в който може да разбие плячката си - току що сграбчена костенурка.

Смъртта на Владо Каролев е нелепа. Той можеше да си отиде от Ковид, но това щеше да е твърде скучно за природата му, можеше да стане жертва на характера си, избухлив и невъздържан, но това щеше да е напълно несправедливо. Заради свободата, ума, първичността, самоиронията, спортния дух - стана жертва на стихията на самата природа и собствената си непримиримост към ограниченията.

Ще ни липсваш, Владо! Ще ни липсва и твоята истина и истинност - в епохата, наситена с фалш и неистини!!", изповяда мъката си съпругата на бившия външен министър и шеф на Атлантическия клуб Соломон Паси.

Самият Соломон Паси, също приятел и съмишленик на Каролев, се прости с кратък пост в социалната мрежа и предпочете да остане лаконичен.

"И любим лектор на предприемаческите академии на Atlantic Club of Bulgaria 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.