Последни новини за убиеца на Милен Цветков

https://crimes.bg/index.php/analizi/posledni-novini-za-ubieca-na-milen-cvetkov/41394 Crimes.bg
Последни новини за убиеца на Милен Цветков

Последни новини за убиеца на Милен Цветков

 

Софийският градски съд реши съдбата на Кристиан Николов, който е обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков. Той остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, пише БЛИЦ.

 

Мотивите - обвинението се подкрепя от множество свидетели. Освен това, има опасност Николов да се укрие или да извърши друго престъпление, въпреки напредналия процес, смятат магистратите.

 

Според съда опасността е в изключително висока степен, тъй като Николов е нарушил правилата за движение - употребил е наркотици и е шофирал с висока скорост. Съдът намира срока на задържане за „разумен”, информира Нова телевизия.

 

По-рано защитата на Николов поиска от Софийския градски съд да измени мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека - „домашен арест”. Според адвокатите Николов в ареста твърде дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало да се попречи или повлияе на гледането на процеса.

 

На фона на смъртта на експерт и замяната му с друг, който да извърши изследване за психологическото състояние на подсъдимия, се наложи отлагането на заседанието за 1 септември.

 

Оказа се, че новоназначеният психолог не е прегледал лично Николов и в случая няма как процесът да продължи. В следващите седмици това трябва да се случи, след което и в съда да стане ясно какво е психическото състояние на подсъдимия.

 

Последни ще станат ясни резултатите от експертизите за психологическото състояние на Николов. След това съдът ще реши дали подсъдимият умишлено е предизвикал смъртта на журналиста, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.