Последни новини за сина на Каплата

https://crimes.bg/index.php/analizi/posledni-novini-za-sina-na-kaplata/41285 Crimes.bg
Последни новини за сина на Каплата

Последни новини за сина на Каплата

Двамата защитници на сина на Васил Капланов – Никола успяха да го измъкнат. Младият мъж беше освободен от ареста, където бе задържан след жалба на председателя на дупнишкия мотоклуб “Неразделни братя” Димитър Недев за закана за убийство, пише БЛИЦ, позовавайки се на struma.bg.

Адв. Ивайло Алексиев представи подробности в съда от разпита на служител на “Паркинги и гаражи”, който е бил на мястото в момента, когато Недев е извадил телефона си и снимал Никола Капланов. Самият Недев е давал 4 пъти показания на 3 юни в РУ – Дупница.

Първия път е бил разпитан около 10 часа. Тогава той заявил, че със Капланов са се засекли до сградата на съда и че го снимал с телефона. При втория разпит Недев е заявил, че Никола Капланов, минавайки покрай него за Съдебната палата, му се е заканил с убийство. По-късно заявил, че докато се качва в патрулката, синът на Каплата му се присмял и изплезил език.

Двамата полицейски служители, които довели с патрулката Никола, също са били разпитани. Те са заявили, че през цялото време са го наблюдавали и че той се е държал подобаващо.

 “В своята 20-годишна практика не съм имал такъв случай – да те задържат за това, че си “гледал лошо”. При следващо задържане на моя доверител прокуратурата ще измисли още по-абсурдни обвинения”, заяви единият от защитниците на Никола.

Прокурор Емил Павлов поиска най-тежкото наказание за Никола Капланов – постоянна мярка “задържане под стража”.

След като изслуша мотивите на двамата му адвокати дежурният съдия в Районен съд – Дупница Страхил Гошев заяви, че задържаният не е извършил престъпление и съответно се произнесе за освобождаването му. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.