Последни новини за д-р Иван Димитров, който застреля Жоро Плъха

https://crimes.bg/index.php/analizi/posledni-novini-za-d-r-ivan-dimitrov-koyto-zastrelya-zhoro-plaha/42460 Crimes.bg
Последни новини за д-р Иван Димитров, който застреля Жоро Плъха

Последни новини за д-р Иван Димитров, който застреля Жоро Плъха

За пореден път д-р Иван Димитров се изправя пред съда. През 3 години той уби Жоро Джевизов-Плъха, който нахлу в дома му с цел кражба. Медикът ще се изправи отново пред съда, тъй като той не е удовлетворен от условната присъда. В края на септември магистратите от Окръжния съд взеха решение, което Димитров обжалва, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Марица".

Д-р Димитров беше признат за невинен. Но се сдоби с обвинение за незаконно притежание на оръжие. Той застреля плъха с пистолет "Валтер". Те постановиха 2 години условно лишаване от свобода с изпитателен срок за период от 3 години.

Защитникът на д-р Димитров внесе жалба. Прокуратурата също оспорва оправдателната присъда. В петък лекарят ще се изправи пред съда.

Миналата година оправдателната присъда на лекаря бе изцяло отменена от Апелативния съд. Общо 21 свидетели и вещи лица бяха разпитани от случая и делото отново приключи с оправдателна присъда.

Обжалването на присъдата трябваше да се гледа на съдебно заседание, насрочено на 25 ноември. Но бе отложено за 9 декември заради заболяване на адвокат, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.