Полиция окупира Пещера

https://crimes.bg/index.php/analizi/policiya-okupira-peshtera/28651 Crimes.bg
Полиция окупира Пещера

 

Главният прокурор продължава похода си срещу битовата престъпност

Полицейски автомобили и служители на реда окупираха Пещера.

 

И днес главният прокурор Иван Гешев продължава похода си срещу битовата престъпност в страната. Обвинител номер 1 е в град Пещера.

 

Там в момента се провежда масирана специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, съобщиха от прокуратурата. 

 

„Приватизационният процес беше голям грабеж на българското население. Спечелиха единици хора. Във всяко населено място ще чуете една и съща история - как заводът е бил продаден и разграбен. Трябва да опитаме да затворим тази страница от криминалния преход“ коментира главният прокурор Иван Гешев в Пещера.

 

 

Иван Гешев заяви, че докладът за приватизациите е получен, разпределен е на съответните прокурори, които извършват проверка дали има данни за престъпления, дали е изтекла давността, дали в едни предишни години са водени досъдебни и съдебни производства, за да може да се извърши правен анализ.

 

"Втората линия на проверка е от направлението граждански-съдебен надзор от ВКП. Трябва да е ясно, че за нищожните сделки няма давност. Трябва да припомня, че при един друг главен прокурор и едно друго правителство бяха отнети правата на прокуратурата съзнателно да атакува в съда нищожни сделки. Това беше направено според мен съзнателно и беше политическа цел на онова управление, за да може да се краде съзнателно. В момента прокуратурата няма такава възможност, но може да извърши анализ и да сигнализира съответните органи от които зависи да обявят определени сделки за нищожни. Това са двете линии на действия за тези първи 14 приватизационни сделки", допълни Гешев.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.