Подготвя се нещо шокиращо, което ще бъде направено заради коронавируса

https://crimes.bg/index.php/analizi/podgotvya-se-neshto-shokirashto-koeto-shte-bade-napraveno-zaradi-koronavirusa/38863 Crimes.bg
Подготвя се нещо шокиращо, което ще бъде направено заради коронавируса

Започна подготовката за нещо шокиращо, което ще бъде направено заради коронавируса

 

Противоречив подход влиза в действие заради коронавируса. С цел изпитване ефективността на потенциална ваксина, определен брой хора ще бъдат заразени с вируса.

 

Подходът е известен като проба за имунитет и не е сред обичайните начини за тестване на ваксина.

 

С по-широко приложение е методът за проследяване на хиляди хора, като някои от които получават ваксина, а други плацебо и се наблюдават по-продължителен период. Този метод е по-бавен, но има по-малко рискове от умишлено заразяване на хора.

 

Според някои учени рисковете от подобни тестове си струват в момента.

 

СЗО вече публикува документ с критерии за "етична допустимост" при изпитването на ваксина против Covid-19, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

 

Производството на ваксина отнема десетилетия, но в момента се търсят методи, които ще намалят този процес на 12-18 месеца. 

 

Вероятно ще са необходими около 6 месеца за създаване на проби за имунитет.

 

Стенли Плоткин, който е професор от Университета Пенсилвания и експерт по ваксини заяви, че най-важното в случая е да се стигне до по-бързо одобряване на ваксина за спешно прилагане върху хора от рискови групи.

 

През 2017 г. Националните институти за здраве се обявиха против подобни изпитания срещу вируса Зика.

 

Липсата на ефикасно лечение срещу коронавирус е друг проблем за осъществяването на подхода. До този момент има 15 000 доброволци от повече от 100 държави, които са готови да се включат в подобни изпитания, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.