Пловдив е под полицейска блокада

https://crimes.bg/index.php/analizi/plovdiv-e-pod-policeyska-blokada/28717 Crimes.bg
Пловдив е под полицейска блокада

Осъществени са редица арести

Пловдив и областта, са под полицейска блокада.

 

По първоначални данни има задържани, предаде Нова тв. Арестите са свързани с масовия бой, който вдигна на крак полицията през почивните дни.

Той стана на булеварда до пловдивския панаир.

 

Разследва се и друго престъпление.

Припомняме, че 30 души бяха арестувани след масово меле между българи и цигани в Пловдив. Осем от закопчаните са българи, останалите са от ромски произход. 

 

Двете групи са имали стара вражда помежду си. В близост е имало полицейски патрули, които са се намесили навреме и са потушили напрежението. 

 

През изминалата нощ, както и по-рано днес, са осъществени арести по линия на битовата престъпност. Това е и причината днес сутринта брифинг пред прокуратурата да дадат главният секретар на МВР Ивайло Иванов, главният прокурор Иван Гешев и шефът на полицията в Пловдив – ст. комисар Йордан Рогачев. 

 

Акцията е и във връзка с три криминални инцидента от последните седмици – побой на бивш следовател от Пловдив, при който губи едното си око; масовият бой между роми и четири непълнолетни лица в близост до Пловдивския панаир, както и предварително организиран сблъсък между футболни фенове на два пловдивски клуба, провел се на 24 май.

 

Операцията на прокуратурата и МВР се провежда на няколко места в Пловдив, има и много задържани в две от циганските махали. Арестувани са и над десет футболни хулигани.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.