Плащаме по-евтини данъци от следващата година, но при едно условие

https://crimes.bg/index.php/analizi/plashtame-po-evtini-danaci-ot-sledvashtata-godina-no-pri-edno-uslovie/41397 Crimes.bg
Плащаме по-евтини данъци от следващата година, но при едно условие

Това е условието за плащане на по-евтин данък на имотите

 

От данъчното облекчение в данъците на имотите ще можем да се възползваме от следващата година. Условието е да е издадена касова бележка или документ, удостоверяващ ремонта на жилището, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на БНР.

 

Той трябва да е стойност 2000 лева, а отстъпката е 200 лева и разхода ще се впише в данъчната декларация на собственика на жилището.

 

Отстъпката важи само за труда на майстора, но не и за вложените строителни материали.

 

Задължително е майсторът да е регистриран търговец. Това гарантира по-голяма прозрачност и отчетност. Малка част от столичани, които в момента започват ремонт в жилището си, знаеха за тази възможност или пък са получавали документ, касов бон за платените средства.

 

Всякакъв тип ремонти- смяна на паркет, смяна на мебелите, ремонт на кухня, смяна на електрическа или ВИК - инсталацията са включени в това. Но в случая става въпрос само за жилищни имоти, а не за офиси, или имоти в търговски предприятия.

 

Платежният документ, фактурата или касовия бон за положения от майстора труд ще трябва да се пази до 2022 година, тъй като данъчната декларация се подава за предходната година.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.