Патоанатом разкри най-кошмарните тайни на коронавируса

https://crimes.bg/index.php/analizi/patoanatom-razkri-nay-koshmarnite-tayni-na-koronavirusa/38997 Crimes.bg
Патоанатом разкри най-кошмарните тайни на коронавируса

Патоанатом разкри най-кошмарните тайни на коронавируса

Пред Нова телевизия патоанатомът доц. Маргарита Каменова направи смразяващи разкрития за коронавируса.

Тя заяви, че COVID-19 продължава остава в човешкото тяло дълго време, тъй като той е много резистентен. Експертът разкри, че много малко от жертвите на вируса са изследвани.

Опасността за лекарите, който извършват изследването, е една от причините. Често роднините на починалите отказват да се извършват подобни изследвания.

Доц. Маргарита Каменова заяви, че засега у нас са направени само 10 аутопсии. Тя добави, че екипите работят с шлем и двойни ръкавици.

Тя добави, че при четиримата от тези пациенти е имало дифузни увреждания на белите дробове. Патоанатомът добави, че в тези случаи вирусът се е заселил в алвеолите, където трябва да има само въздух, но се е образувал оток.

Доц. Каменова заяви, че при някои пациенти вирусът минава много по-леко и не е задължително да има големи щети за белите дробове. Тя добави, че има значение и количеството на вируса.

Това е причината да се препоръчва спазването на дистанция и носене на маски.

Специалистът пояснява, че при говорене един носител отделя от 5 до 1000 вируса. Но ако той се смее, кашля или киха, те стават хиляди.

Каменова е категорична, че при част от оздравелите ще останат изменения в белите дробове.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.