Първи подробности за жестокия инцидент на АМ "Струма"

https://crimes.bg/index.php/analizi/parvi-podrobnosti-za-zhestokiya-incident-na-am-struma/42357 Crimes.bg
Първи подробности за жестокия инцидент на АМ "Струма"

Първи подробности за жестокия инцидент на АМ "Струма"

Инцидентът с автобуса, който се запали, е станал снощи около 3:00 часа на АМ "Струма" по пътя София-Благоевград. Малко след 21:00 часа той е влязъл у нас през ГКПП "Капитан Андреево".

По първоначална информация загиналите са 45 души, пише БЛИЦ, позовавайки се на БГНЕС. Други източници съобщават, че жертвите са  46 души.

Общо 52 души са пътували в автобуса. 12 от загиналите пътници са непълнолетни. Сред жертвите са и две близначета. Шофьорът също е загинал.

В "Пирогов" са настанени общо 7 души, които са с изгаряния на лицето и на горните дихателни пътища. Това сподели проф. Мая Аргирова, която е началник на клиниката по изгаряния в болничното заведение.Тя добави, че хората са в шок и много от травмите им се дължат на това, че са скачали от прозореца.

Началникът на Пожарната гл. ком. Николай Николов заяви, че инцидентът е станал на 31-ви километър на магистралата. Прокуратурата работи по случая. Изясняват се причините за катастрофата и последвалия пожар.

В ефира на бТВ пътният експерт Диана Русинова заяви, че този участък на магистралата е проблемен и е бил ремонтиран цяло лято.

Зоран Заев е бил информиран за трагедията от Румен Радев и Стефан Янев. Те са го информирали с цялата информация, с която разполагат за тежкия инцидент.

Заев заяви, че е ужасен от трагедията и изказва съболезнования към близките на загиналите.

Движението в посока от София към Благоевград в проблемния участък ще остане затворено поне за целия ден.

На същото място през 1996-та година се разигра подобна трагедия. Тогава все още нямаше магистрала, но при автобусна катастрофа загинаха 16 души, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.