Откриха средство, което елиминира коронавируса за секунди

https://crimes.bg/index.php/analizi/otkriha-sredstvo-koeto-eliminira-koronavirusa-za-sekundi/39116 Crimes.bg
Откриха средство, което елиминира коронавируса за секунди

Откриха способ, който гарантира елиминиране на коронавируса за 25 секунди

Учени откриха способ за пълно унищожаване на коронавируса. Изследователи от Националната лаборатория по инфекциозни болести в Бостънския университет са стигнали до извода, че опасната зараза може да бъде напълно елиминирана с далечна ултравиолетова радиация. Това съобщава порталът Biospace.

Под ръководството на микробиолога Антъни Грифитс група учени са, провели експеримент. В него те са третирали материал, който е замърсен с вируса SARS-CoV-2 (коронавирус) с различни дози ултравиолетово лъчение. В резултат от облъчването учените оценяват степента на унищожаване на патогена.

Доза от 5 mJ / cm2 е достатъчна да намали разпространението на коронавируса с цели 99% само за 6 секунди.

При доза от 22 mJ / cm2 напълно елиминиран за период от 25 секунди.

Учените са на мнение, че енергоспестяваща лампа с мощност 13 вата е напълно достатъчна да почисти помещение от 15 квадратни метра от частици на коронавируса, които са във въздуха.

Те отбелязват, че бактерицидните свойства на ултравиолетовата светлина са познати от 40 години. За този период за извършени множество експерименти и нито един от стотиците тествани вируси не е успял да оцелее.

Учените припомнят, че радиацията е опасна за хората. В близко бъдеще те ще публикуват резултатите и методологията на експеримента в едно от рецензираните списания и изводите, до които са стигнали, ще станат публично достояние.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.