Откраднаха над 700 хиляди лева от дома на известен български бизнесмен

https://crimes.bg/index.php/analizi/otkradnaha-nad-700-hilyadi-leva-ot-doma-na-izvesten-balgarski-biznesmen/41735 Crimes.bg
Откраднаха над 700 хиляди лева от дома на известен български бизнесмен

 

Образувано е досъдебно производство


Доста солидна сума пари е била открадната от дома на известен бизнесмен, съобщава Struma.com.

 

От пресцентъра на МВР потвърдиха информацията.

„В събота следобед е заявена кражба на голяма сума пари от собственик на апартамент в Дупница. При последвалите действия, криминалистите са установили, че проникването е станало с подбран или подправен ключ.Обирът се е случил във време, докато семейството отсъствало от града. Размерът на откраднатото се уточнява, тъй като парите са били в различни валути”. Това съобщи говорителят на ОД на МВР – Катя Табачка.

Образувано е досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.По информация на местния вестник „Вяра” кражбата е от апартамента на Ивайло Павлов, собственик на един от най-големите магазини за мъжки облекла в Дупница. Според запознати става въпрос за приблизително 750 000 лв.Ивайло Павлов е един от най-утвърдените търговци в Дупница. Семейният им бизнес започва в зората на демокрацията с продажба на облекла в Градския универсален магазин, където неговата майка имала щанд.След време Павлов направил собствен магазин, който бил профилиран в продажбата на маркови мъжки дрехи и обувки. Фирмата реализира продажби на маркови дрехи, чанти и обувки и онлайн. Магазинът е сред най-предпочитаните от младежи и тийнейджъри от региона, тъй като предлага нови и модерни облекла, които са в крак със световните модни тенденции.Дупничани недоумяват защо Павлов е държал такава голяма сума пари в апартамента си.

„Ако наистина размера на откраднатото е над половин милион, то да държиш такива пари извън банката е немислимо на днешно време. За съжаление, лошото няма почивен ден”, коментират в града.Апашите са действали професионално, тъй като няма разбиване. Местните хора подозират, че някой е имал предварителна информация за отсъствието на семейството от дома и така крадците са проникнали необезпокоявано в апартамента.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.