Нова мярка: Още една финансова помощ заради извънредното положение (Вижте кой ще може да се възползва от нея)

https://crimes.bg/index.php/analizi/nova-myarka-oshte-edna-finansova-pomosht-zaradi-izvanrednoto-polozhenie-vizhte-koy-shte-mozhe-da-se-vazpolzva-ot-neya/38813 Crimes.bg
Нова мярка: Още една финансова помощ заради извънредното положение (Вижте кой ще може да се възползва от нея)

Правителството подготвя нов текст в закона за извънредното положение, предвиждащ отпускането на още една финансова помощ за част от българските граждани

Част от българските граждани ще могат да се възползват от още една финансова помощ заради извънредното положение. Помощта, която ще бъде ще бъде отпусната с нов текст в закона, ще е в размер на 290 лева. От нея ще могат да се възползват работници и самоосигуряващи се лица. Но само тези, които са ангажирани в най-пострадалите от кризата браншове.

 

Предлаганият от правителството текст в закона за извънредното положение, предвижда финансовата помощ да бъде изплащана от Агенцията по заетостта. За целта ще се използват еврофондовете.

 

След края на мярката 60 на 40, правителството ще реши кои точно ще бъдат подпомогнатите браншове.

 

Междувременно стана ясно, че тя се удължава до 30 юни 2020 година - това е крайният срок за подаване на заявки от фирми, желаещи да бъдат подпомогнати при изплащането на заплатите на техните служители.

 

 НОИ покрива 60% от осигурителния доход и осигуровките на подпомогнатите работници по мярката 60/40, а работодателят покрива останалите 40%.

 

В края на седмицата Народното събрание ще гласува на първо четене поправките за закона за уреждане на антикризисните мерки след края на извънредното положение, който отпада на 13 май.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.