Нов обрат: Бизнесът поиска пълен локдаун заради зелените сертификати

https://crimes.bg/index.php/analizi/nov-obrat-biznesat-poiska-palen-lokdaun-zaradi-zelenite-sertifikati/42159 Crimes.bg
Нов обрат: Бизнесът поиска пълен локдаун заради зелените сертификати

Tотален локдаун за три седмици, който да обхване всички сфери с изключение на хранителните магазини и аптеките – това предлага бизнесът. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ са убедени, че зелените сертификати ще убият бранша, а освен това мярката няма да стопира разпространението на COVID-19.  

Подобен локдаун може би ще окаже сериозно влияние и на спекулантите на ток, защото през това време няма да има консумация на електроенергия и надали цените ще останат същите, подчертават още една полза от БХРА.

Държавата е готова да фалира бизнеси вместо да плаща за социални и икономически мерки. Това стана ясно от въвеждането на задължителния „зелен сертификат“ за хотели и ресторанти, въпреки че едва 20 на сто от населението у нас е ваксинирано, категорични са от асоциацията. Рестрикциите трябва да са валидни за всички, а не само за някои сектори, както е в случая, и задължително да са придружени от икономически и социални мерки, посочват от там. Недоумяваме защо отново правилата са валидни за бизнеса, но учителите и администрацията ще продължават да се трудят без да се налага да предоставят здравен сертификат, за разлика от нашите служители, подчертават от УС на БХРА.

След като месеци наред бизнесът страдаше и продължава да плаща чутовни сметки за ток, сега е изправен пред още едно предизвикателство – персоналът отказва да се ваксинира и обектите не могат да работят, защото няма служители. "Това е резултат от изключително слабата информационна кампания на Министерство на здравеопазването и противоречивите сведения относно ефикасността на ваксините", обясни зам.-председателят на БХРА Атанас Димитров.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.