НОИ с важна новина за обезщетенията за безработица

https://crimes.bg/index.php/analizi/noi-s-vazhna-novina-za-obezshteteniyata-za-bezrabotica/38879 Crimes.bg
НОИ с важна новина за обезщетенията за безработица

НОИ съобщи важна новина за обезщетенията за безработица

От НОИ направиха важно съобщение, касаещо безработните българи, които получават обезщетение за безработица. Днес на част от безработните лица ще получат  паричните обезщетения за месец април т.г. Те ще получат обезщетенията, отпуснати преди и след обявяване на извънредното положение на 13 март т.г. На общо 124 011 души средствата ще бъдат изплатени още днес, пише БЛИЦ.

През месец март, когато бе обявено извънредното положение, подадените заявления за отпускане на парични обезщетения за безработица са били 16 908. През април месец те са увеличили значително, достигайки 68 151.

Значителното увеличение на безработните е причината за промяна в графика на изплащане на помощите. До края на месеца НОИ предвижда още едно  извънредно плащане на дължимите парични обезщетения за безработица за същия период.

Безработните граждани, които днес  не са получили обезщетенията си, ще ги получат в банковите си сметки на 29 май 2020 г.

По официални данни близо 91 000 души са останали без работа по време на извънредното положение.  20 000 са започнали нова работа през този период.

Вчера министър Сачева заяви, че ще бъде предложена мярка за борба с безработицата, която ще бъде под формата на субсидирана заетост. През втората половина на месец юни ще бъде направен анонс за това, допълни още министърът на труда и социалната политика.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.