Невиждана спецакция втрещи жителите на Карнобат

https://crimes.bg/index.php/analizi/nevizhdana-specakciya-vtreshti-zhitelite-na-karnobat/42893 Crimes.bg
Невиждана спецакция втрещи жителите на Карнобат

Мощна спецакция в Карнобат

Невиждана спецакция втрещи жителите на Карнобат. Към момента тя все още не е приключила. Операцията се осъществява от служители на „Национална полиция” съвместно с жандармерията. В нея участват и служители на МВР.

Мащабната спецакция се провежда в квартал Калайджийски на града. Още в 8:00 часа тази сутрин районът е бил отцепен. Входовете към квартала са блокирани чрез КПП-а от служителите на жандармерията. Те са разположени в 10 горещи точки на квартала.

В тази част на града живее предимно население от ромски произход. Но в никакъв случай не може да се каже, че квартал Калайджийски прилича на типичен ромски квартал и жителите в него тънат в мизерия. В тази част на града са локализирани едни от най-скъпите имоти в Карнобат. 

От пресцентъра на бургаската полиция не разкриват подробности по случая. Но по непотвърдени засега данни става въпрос за разбиване на група, занимаваща се с лихварска дейност и финансови измами.

Колите, които се опитват да напуснат квартала също се проверяват щателно от органите на реда. 

По непотвърдени данни арестуваните до този момент лица са общо 10 на брой. Претърсват се и домове на части лица. По-късно прокуратурата ще даде изявление по случая, съобщавайки кои са задържаните лица и какви обвинения са им повдигнати. 

Източник: Флагман.бг

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.