Неочакван обрат с фалшификаторите на пари

https://crimes.bg/index.php/analizi/neochakvan-obrat-s-falshifikatorite-na-pari/40731 Crimes.bg
Неочакван обрат с фалшификаторите на пари

Неочакван обрат с фалшификаторите на пари

Софийският градски съд реши съдбата на фалшификаторите на пари. Мъжът и жената, замесени в аферата, са с мярка подписка, пише БЛИЦ, позовавайки се на GlasNews.bg.

При спецакция бяха задържани Илия Николов и Даниела Андонова. В рамките на предприетите от служители на МВР действия е неутрализирана печатница за фалшиви парични знаци на територията на висше учебно заведение.

Иззети са 4 000 000 долара и 3 600 000 евро.

Прокуратурата настоява за задържане под стража заради реалната опасност обвиняемите да се укрият. В жилищата, които са обитавани от тях, са открити неистински банкноти.

Съдът не прие искането на прокуратурата с мотива, че към момента няма достатъчно събрани доказателства срещу двамата обвиняеми.

От държавното обвинение заявиха, че ще обжалват решението на съда. Адвокат Григор Вълков, който защитава обвиняемата Андонова, заяви че няма опасност тя да се укрие или да извърши ново престъпление. 

"Банкнотите не са неистински, а фалшиви. Те могат да бъдат използвани с различни цели, например за реквизит при партита, сватби" - допълни защитникът на Андонова.

С казаното от него се съгласи и адвокатът на Ненов, които изтъкна, че не са използвани техники за дълбок печат и релеф, както и такива за серийни номера и изображение. Машината, с която са печатали парите, е изработена през 1987 година и е двуцветна, заяви още Николов, цитиран от БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.