Най-после: Проф. Кантарджиев съобщи добра новина

https://crimes.bg/index.php/analizi/nay-posle-prof-kantardzhiev-saobshti-dobra-novina/39021 Crimes.bg
Най-после: Проф. Кантарджиев съобщи добра новина

Най-после проф. Кантарджиев съобщи добра новина

В ефира на БНТ проф. Кантарджиев заяви, че желанието на щаба е да се работи върху възможността хората със симптоматика да бъдат тествани.

Той добави, че в случая не е важно кой е осигурен и кой не е осигурен. Кантарджиев добави, че ако трябва всички да бъдат тествани, това означава, че на месец ще са необходими около 200 000 теста.

От началото на епидемията у нас са направени общо 180 000 теста, добави още той.

Кантарджиев поясни, че ако трябва да се изследват 2 милиона хоспитализирани годишно, това прави около четвърт милион.

Той е категоричен, че правилният подход е увеличаването на цената на пътеката, за да се даде възможност на всяка болница да прави бърз тест.

Експертът добави, че единствено при наличие на антитела, ще е необходимо да се прави PCR тест и това е по-разумното решение.

Пред Аделина Радева проф. Кантарджиев заяви, че не трябва да допускаме болниците да стават места за заразяване.

Той заяви, че е важно да не се допуснат претоварване на болниците и много болни лекари.

Проф. Кантарджиев разчита, че ще продължим да поддържаме около 200 случая на ден и дори след седмица този брой да започне да намалява.

Той призова да пазим себе си и семействата си и да носим маски на закрито. Експертът препоръчва масовите събирания да не се провеждат в закрити пространства.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.