Най-после: Ето каква е присъдата на акушерката Емилия

https://crimes.bg/index.php/analizi/nay-posle-eto-kakva-e-prisadata-na-akusherkata-emiliya/42292 Crimes.bg
Най-после: Ето каква е присъдата на акушерката Емилия

Най-накрая стана ясно какво очаква акушерката Емилия

Най-накрая съдбата на акушерката Емилия е ясна. Магистратите от Върховния касационен съд се произнесоха. Те потвърдиха решението на Софийския апелативен, според което виновната се наказва за 18 години с „лишаване от свобода“. Мярката ще бъде изтърпяна при първоначален „строг“ режим.

Драмата с акушерката се разигра през 2015 година. Видеозаписи от охранителна камера разкриха каква жестокост е извършила. От тях става ясно, че Емилия, която по онова време е била акушерка в частна столична болница, бие новородено.

За периода от 01:49 часа до 03:12 Емилия Ковачева умишлено е направила опит да убие новородената Никол Димитрова. 

Акушерката е удряла бебето в областта на главата и по останалите части на тялото, използвайки сила. Също така тя се е опитала да задуши Никол, стискайки я около врата силно с ръце. 

Насилието, което акушерката е упражнила, причини черепно-мозъчна травма, тежък мозъчен оток, както и множество други травми.

Обвинението изтъква, че деянието е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Днес акушерката е била задържана. След ареста й Софийска градска прокуратура предприе съответните действие за изпълнение на наложеното наказание. Осъдената ще излежи присъдата си в затвора в град Сливен.Постановеното от магистратите решение е окончателно и не може да бъде обжалвано, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.