Най-после добра новина от СЗО за ваксината срещу коронавирус

https://crimes.bg/index.php/analizi/nay-posle-dobra-novina-ot-szo-za-vaksinata-sreshtu-koronavirus/38855 Crimes.bg
Най-после добра новина от СЗО за ваксината срещу коронавирус

Лидерът на СЗО съобщи добри новини за ваксината срещу коронавирус

Лидерът на СЗО - Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи добри новини за ваксината срещу коронавирус. Той заяви, че водещите кандидати за създаването й са около 7-8 и работят с ускорен темп, пише Дарик нюлс, позовавайки се на Асошиейтед прес.

По време на видеобрифинг Гебрейесус припомни изказването, което направи преди два месеца. Той заяви, че тогава се е смятало, че за произвеждането на ваксина ще са необходими от 12 до 18 месеца.

Лидерът на организацията добави, че този процес е ускорен със сумата от 7,4 милиарда евро. Средствата ще бъдат предоставени от лидерите на 40 държави, организации и банки за изследвания.

Но според Гебрейесус сумата няма да е достатъчна за произвеждането на достатъчно ваксини за всички.

Той не разкри кои са кандидатите, но поясни, че фокусът е към най-надеждните от тях.

Директорът на СЗО подчерта, че коронавирус е "много заразен" и го нарече "убиец", пояснявайки че вече по света заразените са над четири милиона заразени, а жертвите около 275 000.

Той е убеден, че пандемията е дала на света "болезнен урок". Той отбеляза, че спрямо днешните тенденции, над пет милиарда души по света няма да имат достъп до основни здравни услуги до 2030 година.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.