Нашенци лъснаха в схема за милиони в Испания

https://crimes.bg/index.php/analizi/nashenci-lasnaha-v-shema-za-milioni-v-ispaniya/42392 Crimes.bg
Нашенци лъснаха в схема за милиони в Испания

Нашенци лъснаха в схема за милиони в Испания

Българи лъснаха в схема за милиони в Испания. Престъплението е разкрито на отдела за наркотични вещества на полицията в Палма.

Край Картахена (Мурсия) властите са се натъкнали на яхта. От нея е бил иззет хашиш с тегли 4760 кг, пише БЛИЦ, позовавайки се на Majorca Daily Bulletin.

Задържани са двама българи, които са членове на екипажа. Преди това единият от тях е бил арестуван на Балеарските острови.

Митнически служители са се качили на борда на яхтата, когато тя е бил на 67 мили от Картахена. Тогава те се натъкнали на огромното количество забранени вещества.

Пратката се е придвижвала между Майорка и Ибиса. Открито са общо 139 бали и това е най-голямата спецакция на Балеарските острови за последните години.

Престъпната група дори променила името и флага на яхтата с цел избягване на контрола. Испански медии отбелязват, че това е същата групировка, която само преди година се оказа в центъра на друга спецакция за изземване на четири тона забранени вещества, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.