Напрежението в Стара Загора ескалира след катастрофата с трите жени

https://crimes.bg/index.php/analizi/naprezhenieto-v-stara-zagora-eskalira-sled-katastrofata-s-trite-zheni/42101 Crimes.bg
Напрежението в Стара Загора ескалира след катастрофата с трите жени

Напрежението в града ескалира след инцидента с трите жени

Напрежението в Стара Загора ескалира след инцидента с трите жени. Продължават протестите на старозагорци срещу безотговорното шофиране.

И тази вечер стотици жители на града се събраха на кръговото на ул. "Христина Морфова". Те протестират в близост до мястото, където в петък млад мъж с автомобила си три жени, които са били на тротоара.

Протестиращите са категорични, че многократно са подавани множество сигнали за така наречените дрифтове точно в тази част на града, но никой не им е обърнал внимание. 

Възмутени граждани протестираха и пред входа на районната прокуратура, който бе блокиран за два часа. Те се опитаха да нахлуят в сградата, докато вътре в нея се провеждаше извънреден брифинг заради катастрофата.

Както вече стана ясно, 18-годишният шофьор е задържан за 72 часа. Той има шофьорска книжка от 4 месеца, но вече има и предишни провинения, включително и фиш за управление на автомобила с превишена скорост.

При катастрофата пострадаха 3 жени. Едната от тях е в тежко състояние и с ампутиран крак. Протестите в града ще продължат и в понеделник, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.