Нагла схема! Крадат дрехи от покойници (Всичко за гаврата с мъртвите)

https://crimes.bg/index.php/analizi/nagla-shema-kradat-drehi-ot-pokoynici-vsichko-za-gavrata-s-martvite/43154 Crimes.bg
Нагла схема! Крадат дрехи от покойници (Всичко за гаврата с мъртвите)

 

Десетки граждани негодуват, че близките им са изпращани в последния им път без дрехите, които те са занесли в съответната траурна агенция, узна Crimes.

Най-често липсвали сака, бижута и очила. В миг на скръб и мъка малцина имали желание да се разправят с фирмата. Осъзнаването започвало седмици по-късно, когато опечалените решавали да върнат лентата назад. Така в спомените им изплували потресаващи факти, на които не били обърнали внимание.

„Наскоро овдовях и реших да погреба половинката си както трябва. Хубави дрехи, халката, плюс още два пръстена, на които държеше, докато е жив. Пожелах отворен ковчег. И тогава видях, че пръстените ги няма. Шокирах се. Бяха дошли около 50 души близки и приятели. Опелото вървеше, а на мен ми беше неудобно да правя скандали.

Реших, като мине 40-я ден, да се обадя в агенцията и да питам. Така и направих. Извиниха ми се. Казаха ми, че каквото е дадено, това е поставено. Мъжът ми го приготвял някакъв Асен, по прякор Циганина. Не бил на щат, викали го да помага. Къде да го търся?“, разказва Снежана Стоянова.

Тя смята, че в схемата са замесени погребални агенти, които си делят „плячката“ с погребалните работници. От разговори с приятели установила, че и други са имали подобни проблеми. Някакъв си Жоро Малашевеца, също циганин, се препитавал от продажба на крадени дрехи от покойници.

Наглецът дори се хвалел в кварталната кръчма, че правел много добри пари по време на ковида. Роднините оставяли дрехи и предмети, които никой не си давал зор да слага в ковчега.  Прибирал всичко – от рокли до анцузи, та дори и обувки, разказват жертви на грозната гавра с близките им.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.