Началникът на VI РПУ в София проговори след пиянския екшън

https://crimes.bg/index.php/analizi/nachalnikat-na-vi-rpu-v-sofiya-progovori-sled-piyanskiya-ekshan/37983 Crimes.bg
Началникът на VI РПУ в София проговори след пиянския екшън

 

Василев твърди, че не знае, че е отстранен от работа

Началникът на VI РПУ в София Петър Василев проговори след пиянския екшън с негово участие.

 

"В болница съм, имам прекаран инфаркт и състоянието ми се влоши след тази история", заявил той, цитиран от „Трафикнюз“.

Припомняме, че заради отказа му да се подложи на тест с дрегер, униформените свалили номерата на автомобила му и му отнели шофьорската книжка.

 

Случката се разигра късно в петък. Преди това Петър Василев се скарал с персонала на „Макдоналдс“ в столичния квартал „Лозенец“. Заради скандала се наложило да бъдат повикани охранители на СОТ.

 

От думите на очевидци на случката става ясно, че полицейският шеф се вбесил от отказа да ползва тоалетната на заведението, след което се облекчил в близките храсти.

Часове след скандала, вътрешният министър Младен Маринов разпореди отстраняването на Василев от длъжност. Той бе категоричен, че макар да е с добри впечатления от работата на Василев, ръководството на МВР не толерира подобни прояви.

 

На свой ред Василев заяви, че не е разбрал, че е отстранен и допълни, че към момента е на лечение в болница.

По случая тече вътрешна проверка. Василев обеща да коментира случката след приключването на проверката.

 

Колеги на Петър Василев от VI РПУ го определят като добър професионалист, който се е забъркал в доста нелепа ситуация. Източници от Пътна полиция сочат, че Василев е направил опит да подмени часа на талона, с който е трябвало да даде кръв за изследване. Случаят е докладван в прокуратурата. От там следва да преценят дали има данни за хулиганство.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.