Можем ли да пипнем Ковид-19 при зъболекаря?!

https://crimes.bg/index.php/analizi/mozhem-li-da-pipnem-kovid-19-pri-zabolekarya/40128 Crimes.bg
Можем ли да пипнем Ковид-19 при зъболекаря?!

Можем ли да се заразим с вируса при зъболекаря?!

На важния въпрос можем ли и доколко е опасно да се заразим с Ковид-19, докато сме на зъболекар, отговори председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков в ефир днес.

 По принцип не е рисковано да се заразим с Ковид-19 в денталните кабинети, но разбира се, сигурността ни не е на сто процента. 

„В тези кабинети е закон всички повърхности да се дезинфекцират и то още много преди пандемията. Разбира се, съществува опасност и то сериозна, ако пациентът скрие за състоянието си от стоматолозите.

Тогава наистина може да се получи зараза. И за голямо съжаление съм убеден, че има и такива случаи”, обясни д-р Шарков.

Той съветва всеки, който смята, че може да бъде заразен с коронавирус, първо да си направи PCR тест и чак тогава да посети стоматолог. В краен случай поне е длъжен да го предупреди за състоянието си.

Д-р Шарков даде и още един съвет. И той е, ако човек е боледувал от коронавирус, незабавно да си изхвърли четката за зъби, защото той се задържа дълго там.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.