Митьо Очите се измъква от правосъдието

https://crimes.bg/index.php/analizi/mityo-ochite-se-izmakva-ot-pravosadieto/42969 Crimes.bg
Митьо Очите се измъква от правосъдието

 

Несебърският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите е напът да спечели съдебната битка със Специализираната прокуратура, която води от лятото на 2018 г., узна Crimes.

Това коментираха наблюдатели на делото срещу Морския Ал Капоне и бандата му след поредното отлагане на разпоредителното заседание от Специализирания наказателен съд.

Стартът на шумното дело за търговия с дрога, умишлени палежи и рекет отново бе отложен от Спецсъда на 7 март, след като се оказа, че Станислава, дъщерята на Митьо Очите, е претърпяла операция в частна клиника. През последните 4 г. съдебния процес срещу Димитър Желязков няколко пъти бе спиран и подновяван отново заради правен спор между държавното обвинение и съда по кои точно от общо 10-те му отправени обвинения може да бъде съден заради процедурата по екстрадиране от Турция. Митьо Очите пък бе пуснат под домашен арест миналото лято, след като изкара 47 месеца в арестантската килия и оттогава обитава имението си в село Кошарица, оборудван с електронна гривна за проследяване на крака си.

Представители на Специализираната прокуратура мрачно пророкуваха след поредното провалено разпоредително заседание, че целта на Митьо Очите и на адвокатите му е делото да бъде прехвърлено в Окръжния съд в Бургас, където знаковият гангстер ще се надява на благосклонни магистрати.

Само преди седмица Министерският съвет внесе в Народното събрание проектопромяна в Закона за съдебната власт, която цели да се закрие Специализираното правосъдие. Според поправките, вече стартиралите дела в Специализирания съд ще се прехвълят в Софийския градски съд. Ако обаче разпоредително заседание все още не е проведено, то делото отива в съответния окръжен съд. Така Митьо Очите и бандата му ще бъдат съдени в Бургас, а не в София, при положение, че Народното събрание гласува в следващите седмици промените в Закона за съдебната власт.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.