Митьо Очите излиза на свобода

https://crimes.bg/index.php/analizi/mityo-ochite-izliza-na-svoboda/41587 Crimes.bg
Митьо Очите излиза на свобода

Митьо Очите излиза на свобода

Неочаквано обрат по случая с Димитър Желязков-Митьо Очите. До няколко часа той ще бъде освободен и ще се прибере в родния си Несебър, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на Флагман.бг.

Току-що Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) измени мярката му за неотклонение от задържане под стража на домашен арест.

Точно в 15:00 часа днес несебърлията ще бъде освободен и ще потегли към дома си три години след като бе арестуван.

Другите двама мъже от групата му – Калоян Колев и Иван Пишиев също ще бъдат освободени. Те също ще са под домашен арест. Засега само Иван Найденов остава зад решетките.

На 3 срещу 4 август през 2018 г. несебърският бос бе арестуван в хотел в Истанбул.

След като прекара няколко месеца в турски затвор, през февруари 2019 г. той бе екстрадиран в България. Оттогава до момента Желязков е в ареста.

Процесът срещу него и групата му претърпя няколко провала. Последният беше през юни, когато Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) изненадващо прекрати съдебния процес за организирана престъпна група на Желязков за рекет, палежи и побои.

Неуредици около екстрадицията на Митьо Очите от Турция и свързаните с нея обвинения към него станаха причина за провала на процеса. Само седмица след това Специализираната прокуратура експресно внесе нов обвинителен акт, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.