Мистерия обгърна убийството на Пантелей Николов

https://crimes.bg/index.php/analizi/misteriya-obgarna-ubiystvoto-na-panteley-nikolov/43693 Crimes.bg
Мистерия обгърна убийството на Пантелей Николов

Мистерия обгърна убийството на Пантелей Николов

В края на юни тялото на Пантелей Николов бе открито в Индианаполис. Младият мъж е бил гребец у нас. Той тренирал кану-каяк в родния си Асеновград, преди да замине отвъд Океана, пише БЛИЦ, позовавайки се на bg-voice.com

Тялото му бе открито от случаен минувач. Минути по-късно на мястото пристигнал първият полицай, а след него още 20-ина следователи и вещи лица.

Първоначално бе съобщено, че българинът е починал при катастрофа. По-късно обаче стана ясно, че той е бил застрелян.

Преди 7 години, докато все още е бил в България, Пантелей дори получил стипендия от спортното министерство. С получените пари той заминал до Чикаго заедно със семейството си, което спечелило зелена карта.

От 2015 г. започнал да работи като куриер, карал камион и разнасял пратки между щатите.

Въпреки желанието си да се прибере в България, Пантелей все пак остава в Чикаго, където в последните години работи като шофьор на пикап.

Когато полицията открила тялото на Николов, от пикапа, с който се движел, нямало и следа. От регистрационния номер на ремаркето полицията се свързва с компанията, за която Николов е работил, и от там с негови роднини, които живеят в Чикаго. Във фаталния петък той е превозвал климатична инсталация до Охайо. Убийството се случва, когато той се връща към Ветровития град.

Първоначално полицията съобщава на близките, че става въпрос за катастрофа. Разследващите работят и по версията за въоръжен грабеж. Разпитани са поне петима свидетели, но засега нямат заподозрян, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.