Мъжът, загинал при лавина в Пирин, карал в необезопасен район

https://crimes.bg/index.php/analizi/mazhat-zaginal-pri-lavina-v-pirin-karal-v-neobezopasen-rayon/43164 Crimes.bg
Мъжът, загинал при лавина в Пирин, карал в необезопасен район

 

Мъжът, който загина в Пирин, пометен от лавина, е карал в необезопасен район, узна Crimes.

Трагедията се е случила високо в планината, а жертвата е карал ски в район, в който това не е позволено. Инцидентът е станал в понеделни, в района на хижа Яворов, на повече от 2000 метра надморска височина.

Загиналият е на 62 години, името му е Лъчезар Жегов и е от Разлог. Той, заедно с негов приятел, се качили вчера по обяд в Пирин, за да карат ски. Теренът на хижата е добре познат и за двамата, разказват близките на мъртвия.

Въпреки това обаче Лъчезар се подхлъзнал и по този начин предизвикал лавина, която го повлякла със себе си. Той не е имал никакъв шанс и е загинал на място.

„Към 13.00 часа получих сигнал от близки на Зарето, че е станал тежък инцидент... Пристигнахме на мястото на инцидента, установихме, че Зарето е починал, за съжаление, и започна транспорта към ниската част на планината“, каза Любомир Джолев - директор на ПСС-Разлог.

Въпреки че зимният сезон приключи, голяма част от местните хора от района на Банско и Разлог продължават да карат ски в необезопасените райони високо в планината.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.