Мъжът на убитата Евгения от Перник следял телефоните й, за да не му изневери (Вижте последните думи на удушената жена)

https://crimes.bg/index.php/analizi/mazhat-na-ubitata-evgeniya-ot-pernik-sledyal-telefonite-y-za-da-ne-mu-izneveri-vizhte-poslednite-dumi-na-udushenata-zhena/42434 Crimes.bg
Мъжът на убитата Евгения от Перник следял телефоните й, за да не му изневери (Вижте последните думи на удушената жена)

"Мислех, че ще ме хванете по това, че съм проследявал телефона й и че съм използвал различни софтуери, за да разбивам паролите на мобилните й устройства."

Това казва пред криминалните психолози обвиненият в убийството на Евгения Владимирова - Орлин, малко след като му съобщават, че са събрани достатъчно доказателства срещу него, научи "168 часа". Пред вестника профайлърът Тодор Тодоров, който се включва в разследването по случая заедно с екипа си, заяви, че ясно си спомня реакциите на задържания съпруг по време на разпитите. На Владимиров му отнема 6-7 часа да направи самопризнания. Тогава разказва, че използвал системи, чрез които следял комуникацията на жена си в интернет, тъй като се съмнявал, че ще му изневери.

"Точно това е била и причината за спора, който е възникнал между тях на 13 октомври - обяснява психологът. - Съвсем случайно Орлин се изпуска пред Евгения за това, че й следи телефона. Тя поискала от него обяснение. Оттам тръгва всичко. Не мога да кажа, че е имало скандал между тях, защото ще бъде прекалено силно. По-скоро са имали нещо като спор с цел изясняване, при който мъжът си изпуска нервите и я напада."

Тодоров предполага, че убийството е станало импулсивно и не е било планирано, но все пак не изключва напълно и тази възможност. "Дни преди това наистина са му минавали такива мрачни мисли през главата, но не можем да говорим за планирано престъпление - заключава специалистът. - Имам предвид, че не е бил наличен такъв процес, при който е имало осъзнато планиране на стъпките една по една. Не е мислил как да го направи, кога, после как да прикрива извършеното убийство. Обмислял е обаче да приключи отношенията си с жена си по този начин. Споделил го е дори пред баща си Пламен, който е бивш служител на службите за сигурност. Точно затова, когато му звъни за помощ, без да му казва, че я е убил, възрастният мъж мигновено отива в апартамента им, защото вече е знаел добре какво точно е направил синът му."

Според криминалния психолог неговият екип и този от отдел "Убийства" още от самото начало са се насочили към Орлин като основен заподозрян. Освен обърканите показания Владимиров категорично отказал да се подложи и на полиграф. Специалистите стигнали до извода, че в същия ден, в който следите на Евгения се губят безвъзвратно, между нея и мъжа й имало спор, тъй като в последно време отношенията им били обтегнати. Експертите са категорични, че съпругът се страхувал да не остане без детето, ако двамата се разделят. Така, след като я убива, Владимиров прибира тялото й в куфар и звъни на баща си. Той пък изхвърля трупа.

"Орлин се отървава от телефона на Евгения", обяснява Тодоров. По-късно мъжът съобщава на властите, че майката на детето му е изчезнала. На приятелките на Евгения обаче им прави впечатление, че той не е особено притеснен. Те постоянно го разпитвали и искали от него допълнителна информация, но Владимиров не бил склонен да разговаря. Не бил съгласен и случаят да се раздухва навсякъде, както роднините на жената искали.

Последвали безсънни нощи, в които Орлин не се терзаел за извършеното престъпление, а по-скоро да не бъде разкрит. Разследващи установяват, че на мъжа му хрумнали няколко идеи какво да направи, за да измести фокуса от себе си и да не се превърне в основен заподозрян. Едно от нещата, които предприел, било да пише на познати на Ети от нейно име, за да ги заблуди, че тя все още е жива. На 13 октомври малко след убийството той се свързва с момичетата в общ чат. Със същата група Евгения си направила уговорка за излизане по-късно същия ден. Когато не отишла на уреченото място, близките й се притеснили, тъй като тя винаги била точна.

Ако срещите отпадали, часове по-рано предупреждавала. Сега обаче не вдигала и телефона си. Те започнали да звънят ожесточено, за да разберат какво се случва. Действията й във фаталния ден ги усъмнили много. Само след минути тя започнала да им пише съобщения. Обяснила им, че отива на тренировка и след като приключи, ще се видят. По същото това време, в което те си чатят с Евгения, жената вече била мъртва. Телефонът й бил в ръцете на Орлин, който искал да подкрепи лъжата, която по-късно изрича пред полицията, че половинката му е тръгнала за фитнес.

Още в началото обаче тази версия издиша. Причината - камери не я засичат абсолютно никъде в района, през който той твърди, че тя е преминала. Второто, което веднага навело службите на мисълта, че мъжът не казва истината, бил фактът, че Орлин така и не успял да обясни с какво е била облечена жена му.

Освен всичко това Владимиров бил много загрижен как върви разследването по случая. Той звънял на властите често, за да пита докъде са стигнали в работата си. Криминалните психолози го хващат и че всячески опитва да наклони везната към това полицията да спре да търси жена му. Постоянно насаждал мнението, че финалът на историята с нея ще е фатален и тя най-вероятно вече не е между живите.

Разследващи заключават, че мъжът е действал хладнокръвно и дори след смъртта й не се е замислил над стореното. "На разпита първоначално отказваше да говори, но впоследствие се отпусна - разказва профайлър Тодоров. - Разплака се няколко пъти, но така и не чухме думата "съжалявам". Не видяхме да изпитва и това чувство. Не си личеше и по отношението му към нея, след като съобщава, че тя е изчезнала. Това обаче не е учудващо, в повечето случаи, когато имаме насилствена смърт, няма съжаление от стореното. Няма покаяние. Няма го момента на терзание - как изобщо е могъл да го направи. По-скоро говорим за един друг тип съжаление - това, че са го разкрили или че е допуснал грешка в прикриването на следите, което е довело до задържането му."

До какви изводи стигат криминалните психолози, които разпитват Орлин? Те го определят като човек, изпитващ дълбоки трудности в изграждането на силни емоционални отношения. "Владимиров е изключително несигурен в себе си и при него ясно се забелязва нестабилна самооценка - обяснява Тодоров. - Друго, което прави силно впечатление, е високото му его. То е много ранимо. Точно то се е проявило в момента, в който е започнал да подозира жена си в предателство."

По време на разпитите пред експертите Орлин сам споделил и какви са били последните думи на Евгения, преди да умре. "Помисли ли за детето?", го попитала жената, но той я удушил.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.