Лекари направиха ужасяващо разкритие за коронавируса

https://crimes.bg/index.php/analizi/lekari-napraviha-uzhasyavashto-razkritie-za-koronavirusa/39108 Crimes.bg
Лекари направиха ужасяващо разкритие за коронавируса

Лекари направиха ужасяващо разкритие за коронавируса

Лекари направиха ужасяващо разкритие за увеличаващият се брой на болните от коронавирус. Те са категорични, че това няма да спре пандемията.

Това доказват изследванията, които разкриват, че заразилите се не сдобиват с траен имунитет.

Експертите предполагат, че най-вероятно пандемията ще продължи до откриването на ваксина, съобщава "Дойче Веле".

Това на практика опровергава концепцията за груповия имунитет и тя може да се счита за провалена, според експерти от Германия и Южна Корея.

Установено е, че преболедувалите могат да се заразяват отново

Но това откритие е знак, че науката вече знае много повече за новия вирус.

В продължение на 4 месеца учени от лондонския "Кингс Колидж" са наблюдавали 90 пациента. Те са установили, че концентрацията на антитела в кръвта на заразените е достигала своя максимум три седмици след появата на първите симптоми и след това се наблюдава бърз спад.

Около 60% от заразените са показали силен клетъчен имунен отговор в началото на инфекцията. Три месеца по-късно антителата са били открити само при 17% от пациентите.

Експертите предупреждават, че опасността от повторни заразявания остава, а усложненията след първата зараза могат да задълбочат протичането на втората. Това означава, че преболедувалите попадат в рисковата група. И тази теза е пълна противоположност на концепцията за груповия имунитет.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.