Кризата удари и Митьо Очите. Мафиотът намали наполовина таксата за дрога на Слънчака

https://crimes.bg/index.php/analizi/krizata-udari-i-mityo-ochite-mafiotat-namali-napolovina-taksata-za-droga-na-slanchaka/42923 Crimes.bg
Кризата удари и Митьо Очите. Мафиотът намали наполовина таксата за дрога на Слънчака

 

Несебърският наркомафиот Димитър Желязков-Митьо Очите, е намалил наполовина „таксата“ за търговци на наркотици, продаващи дрога в Слънчев бряг, узна Crimes.

От поне десетилетие той и организацията му не контролират пряко пазара на кокаин в Слънчев бряг и Несебър, а отдават „под наем“ бизнеса на приближени гангстери от София, Пловдив, Сливен. До миналото лято всяка „организация“, пласираща кокаин на Слънчака, плащаше по 100 000 лева такса „уважение“. Сумата даваше спокойствие на дилърите пришълци и им гарантираше, че няма да бъдат изгърбени брутално от бургаските батки.

В таксата обаче не влизат рушветите, които пласьорите на кокаин трябва да плащат на местната полиция, а с това разходите на дилърите стигат до 150 бона. Месеци преди предстоящия летен сезон обаче желаещи да продават дрога на Слънчака липсват, споделят агенти от подземния свят.

Дилърите отказват да продават в курорта, тъй като са отчели драстичен спад на приходите си през миналото лято. „За този сезон Митьо Очите не иска по 100 бона, а само 50, но и така сметките не излизат. В Слънчев бряг вече липсват англичаните и скандинавците, които бяха най-добрите клиенти, а българите се изнесоха към Созопол. Преди години се продаваха по 200 пакета кокаин на нощ, а миналото лято с мъка можеха да се пласират 10-15 гр“, споделят столични дилъри.

Очаква се това лято дилърите да се насочат не към Слънчев бряг, а към Созопол, който се очертава да бъде новата Мека на разгула.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.