Кошмар в приемно семейство: Приемната майка души момче, реже му китките

https://crimes.bg/index.php/analizi/koshmar-v-priemno-semeystvo-priemnata-mayka-dushi-momche-rezhe-mu-kitkite/43833 Crimes.bg
Кошмар в приемно семейство: Приемната майка души момче, реже му китките

 

Истински мкошмар се е случвал в приемно семейство във Враца, узна Crimes.

Прокуратурата в града е повдигнала обвинения срещу жителка на Бяла Слатина с инициали В. И. на 57 години, която е била приемна майка на момче на 10 години. Вместо да се грижи за него, тя го е подлагала на нечовешки тормоз, включващ рязане на китки, душене, закани за убийство.

Потресаващото в случая е, че жената е преминала пълен курс за приемен родител и е имала всички необходими права, за да приеме в дома си дете. Така 10-годишното момче се озовало в къщата й.

Където вместо грижи, било принудено да плеви градината, да цепи дърва, да бере ягоди. Първоначално то се подчинявало, но след като й заявило, че повече няма да й слугува, тя започнала да го малтретира, заплашвала го, че няма да получава храна.

През четирите години на съвместното им съжителство обвиняемата продължила да бие детето, да го тормози, да го обижда и заплашва. Обикновено поводите за това били отказът му да изпълни исканията на приемния родител или ненаучен урок, сочат данни от обвинителния акт.

В началото на юни 2021 г. Р.И. упражнила физическо насилие спрямо момчето, а поводът бил това, че то взело слушалките на сина й. Инцидентът толкова много  ядосал приемната майка, че тя пребила момчето с дървена дръжка от метла. След като дървото се счупило, накарала детето да излезе на двора и да стои с вдигнати ръце до стената. По-късно му дала да яде супа и го предупредила, че това му е за последно.

Същата вечер тя му нанесла побой с точилка и наранявания в областта на китката, гърдите и бедрото. Впоследствие накарала момчето да притиска тениска към раните, за да спре кървенето.

През нощта пострадалият се събудил с вързани зад гърба ръце. Обвиняемата му сложила чувал на главата, издърпала го от леглото и му заповядала да върви с нея. Казала му, че ще го изхвърли в реката, няма да остане жив и ще умре. В един момент се отказала да извършва тези действия и развързала детето.

На сутринта Р.И. отново ударила момчето и му казала да се маха, защото „не може да го гледа“.

Със синини от побои по цялото тяло, с множество рани от пробождане с ножа, уплашено за живота си, момчето отишло на училище. Обезпокоен от състоянието му, неговият учител започнал да го разпитва. Първоначално детето плачело и не искало да споделя, но впоследствие разказало за жестокото отношение на приемния родител към него. Момчето спестило подробности от страх да не бъде убито.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.