Кошмар в болницата в Бургас! Отделението по съдебна медицина спира работа, моргата прелива от трупове на бежанци

https://crimes.bg/index.php/analizi/koshmar-v-bolnicata-v-burgas-otdelenieto-po-sadebna-medicina-spira-rabota-morgata-preliva-ot-trupove-na-bezhanci/43080 Crimes.bg
Кошмар в болницата в Бургас! Отделението по съдебна медицина спира работа, моргата прелива от трупове на бежанци

 

Истински кошмар се случва в Бургас, узна Crimes.

Отделението по съдебна медицина в града спира работа заради невъзможност да се извършват повече аутопсии. Причината е в претъпканата морга, където помещенията буквално преливат от мъртви тела и обстановката е меко казано критична.

Повечето от труповете са на бежанци, повечето от които починали заради премръзване в района на Средец. Съдебните медици разкриват, че осем от труповете са на мигранти от Африка и Близкия Изток. Освен това има и два на украинци, починали от естествена смърт.

Ако Окръжна и Апелативна прокуратури в Бургас не реагират адекватно и не ускорят издаването на постановления за служебни погребения на телата, от утре съдебният лекар Галина Милева ще преустанови работа.

Снощи д-р Милева е поискала съдействие от директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Днес се очаква тя да се срещне с апелативния прокурор Любомир Петров, както и с областния управител Стойко Танков.

Заети са всичките места в двете камери, а в хладилната стая, която е с капацитет до 15 тела, вече са над 25.

Проблемът е, че Прокуратурата изчаква да се идентифицират хора без документи за самоличност, от които се взема и ДНК за анализ, а не се има предвид, че няма как да бъде сравняван произходът.

Ще става още по-сложно и с украинските граждани, които си отиват от естествена смърт у нас, а няма как да бъдат върнати в родината.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.