Кметът на Бургас Димитър Николов затвори Club Vogue, докато 4as Pik отново отваря врати

https://crimes.bg/index.php/analizi/kmetat-na-burgas-dimitar-nikolov-zatvori-club-vogue-dokato-4as-pik-otnovo-otvarya-vrati/37252 Crimes.bg
Кметът на Бургас Димитър Николов затвори Club Vogue, докато 4as Pik отново отваря врати

В мотивите си магистратите са посочили, че не било в неговото правомощие да разписва подобни заповеди




Източник:




2015-01-08 16:30:00


Обществени теми


0

Прочетено: 214956

Кратка връзка








В същия ден в който съдът в Бургас отмени забраната на кметът Димитър Николов за затварянето на чалготеката "4as Pik", градоначалника подписал за затварянето на друго заведение в града. Това е  Club Vogue, който се намира на бул. "Христо Ботев". Макар заведението  да работи съвсем от скоро то вече е по прицела на властите с редица криминални появи.Най-пресният пример е от снощи, когато един от охранителите пребил  посетител.

Новината съобщи самият градоначалник. Вижте цялото съобщение:

"Днес съдът отмени заповедта ми за затварянето на „Час Пик“. Мотив: „Не е в правомощието или задължение на Кмета на Община Бургас“. Напротив! Мое задължение е! Да реагирам, когато има пострадал човек. Да ми пука ако млади хора са свидетели на агресия или бандитщина. Да откликна на притеснени родители, чиито 18- годишни деца са излезли да се позабавляват за няколко часа. И тъй като наистина смятам това за свое задължение, току що подписах заповед за затварянето на втора дискотека – „Вог“, където днес сутринта охранител е нанесъл побой на посетител.

Ще отнемам разрешителни дотогава, докато в дискотеките се внасят наркотици, ножове и оръжие. С всичко друго мога да направя компромис, но не и с наглостта, която застрашава живот. Докато не се гарантира сигурността, ще действам по същия начин. Като кмет и като баща. Не съм против бизнеса, но децата ми са по- мили. И докато собствениците на дискотеките не разберат, че и те ще имат полза от правила и сигурност в заведенията им – ще бъдем в конфликти като този. На мен ми е болно да наричат Бургас - град с бандити и ножове. Е, няма да стане!"

 

Междувременно в 4as Pik вече приемат резервации за предстоящите участия на фолкпевици. В техният профил в социалната мрежа е обявено, че дискотеката няма да работи от 31.12.2014 г. до 05.01.2015г. Тази вечер в хитовата чалгатека се очаква да гостува Анелия, а местата за нея са на изчерпване, коментират запознати.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.