Китайски учени разработиха ваксина срещу коронавируса

https://crimes.bg/index.php/analizi/kitayski-ucheni-razrabotiha-vaksina-sreshtu-koronavirusa/34295 Crimes.bg
Китайски учени разработиха ваксина срещу коронавируса

Учени от Хонконг съобщиха добри новини за новата зараза. Те заявиха, че вече са разработили ваксина срещу коронавируса, пише БЛИЦ, позовавайки се на South China Morning Post и на експерта по инфекциозни заболявания Юен Квок-Юнг.

Специалистът съобщава, че ваксината вече е готова, но тестовете върху животни ще отнемат повече време. Той уточни, че тестването в този случай ще продължи няколко месеца. След това е необходима още една година, за да се извършват тестове и върху хора. Здравният експерт не се ангажира с прогноза за точни срокове.

В процеса на създаването на ваксината срещу коронавируса са взели участие изследователи от континентален Китай и САЩ, съобщава БЛИЦ.

По последни данни, болните от китайския коронавирус в Европа са двама души от Франция и един в Германия. 

В Германия заразеният е 33-годишен мъж, който се е заразил от колежка, след като тя се върнала от командировка в Азия. Болният е изолиран и е под постоянно наблюдение в болница. Засега състоянието му е стабилно.

У нас един мъж също е потърсил лекарска помощ след завръщането си от Пекин. Първоначално той е бил поставен под карантина в домашни условия. Но след това състоянието му се влошило и той е бил приет в инфекционното отделение на ВМА. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.