Китайски бизнесмен направи плашещи разкрития за коронавируса

https://crimes.bg/index.php/analizi/kitayski-biznesmen-napravi-plasheshti-razkritiya-za-koronavirusa/34272 Crimes.bg
Китайски бизнесмен направи плашещи разкрития за коронавируса

Председателят на Съвета за икономически и дипломатически отношения с Китай - Цън Цон коментира ситуацията с коронавируса.

Заради новата зараза в Китай ресурсите в засегнатите провинции са ограничени. Ситуацията ще доведе до напрежение сред населението. Това заяви Цон в сутрешния блок на bTV. Той допълни, че животът там буквално е спрял. Цон допълни, че по улиците няма хора и много от публичните обекти не работят. Не работят още градският транспорт, кината и офисите. Хората посещават единствено супермаркетите.

Голяма част от тях дори са преустановили контактите с роднини, които кашлят.

В страната вече се усеща недостиг на маски. Местните производители са преустановили договорните си отношения с партньори извън Китай.

Преди дни се появи видео от китайски пазар, на което се вижда как всеки потребител се опитва да купи възможно повече продукти от първа необходимост.

Отказани са и стотици планирани пътувания до Китай. В сила е и двуседмична карантина за пътниците на някои страни, които пристигат от Китай.

Китайският бизнесмен коментира и слуховете за появата на вируса. В родината му се говори упорито, че заразата е в резултат от консумация на екзотични животни. В повечето провинции месата се консумират полуготови, пише БЛИЦ.


 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.