Кирил Добрев: След 13 години в ЕС още сме в пасивна позиция!

https://crimes.bg/index.php/analizi/kiril-dobrev-sled-13-godini-v-es-oshte-sme-v-pasivna-poziciya/39030 Crimes.bg
Кирил Добрев: След 13 години в ЕС още сме в пасивна позиция!

От 13 години България е член на ЕС, но у доста хора остава усещането, че за българския народ има повече негативи, отколкото позитиви. Дали Кирил Добре, зам.-председателят на БСП, споделя това мнение, ще научим от самия него.

„Дразня се, че толкова години евро членство, като че ли не успяваме да вземем това, което ни се полага и сме по-скоро в пасивна позиция да преговаряме за орязаното малко, а не за голямото. Да се съгласяваме с всичко, за да не разсърдим някого. Иначе по душа и разбиране съм европеец. Апропо, България винаги е била част от Европа и европейската история. Въпреки кризата, затварянето на границите и вече по-изразеното национално мислене, все още смятам, че идеята за обединение не е изчерпана. Това, с което никога няма да се примиря, е някой да говори или да ни смята, че сме „заден двор на Европа“. Българинът има изключително силно изразено чувство на достойнство. Надявам се и европейските лидери да са го разбрали.“, споделя Кирил Добрев пред „Труд“.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.