Касиер от Пловдив задигна 1,5 млн.лв.

https://crimes.bg/index.php/analizi/kasier-ot-plovdiv-zadigna-15-mlnlv/38747 Crimes.bg
Касиер от Пловдив задигна 1,5 млн.лв.

Пловдивчанинът Е.К. остава в ареста след определението на Пловдивския окръжен съд, според което е приложена най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“. Обвиняемият е работил като касиер. Той е обвинен за длъжностно присвояване на сумата от 1.5 млн. лв. Касиерът има 13-годишен стаж като ръководител на местния офис на охранителната фирма в град Пловдив.

В продължение на година и половина той присвоявал пари от касетите, с които фирмата е зареждала банкомати в града.

Полицията е иззела две касети с пари по време на ареста на Е.К. Те са били до бюрото. Иззетите касети са без пломби.

Позовавайки се на събраните до момента доказателства и показанията на свидетели, Пловдивският окръжен съд е преценил, че Е. К. е съпричастен към обвинението, което му е повдигнато.

Магистратите са категорични, че при налагане на по-лека мярка на неотклонение, съществува опасност обвиняемият да се укрие при майка си, която живее и работи в Италия.

Наложеното тежко наказанието, конфискацията на половината имущество, както и лишаването на обвиняемия от правото му да заема определена длъжност и да практикува определена професия, увеличават риска от вероятността той да се укрие. Наложеното от съда определението е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста и съдебната зала, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.