Каракачанов се обърна към президента и хвърли голяма бомба

https://crimes.bg/index.php/analizi/karakachanov-se-obarna-kam-prezidenta-i-hvarli-golyama-bomba/39052 Crimes.bg
Каракачанов се обърна към президента и хвърли голяма бомба

Каракачанов хвърли голяма бомба

Красимир Каракачанов заяви по време на извънредния брифинг, че не е вярвал, че някога ще му се наложи в качеството на министър на отбраната да коментира изказвания на президента, когото уважава като институция и български офицер.

Той коментира случилото се в "Росенец", връщайки се назад във времето. Kaракачанов заяви, че въпросният имот е бил продаден по времето на Иван Костов, а след това сделката е продължила и при правителството на Орешарски.

"Сега наследниците на тези партии питат какво правим. Казах много ясно, че тези, които хвърлиха българското знаме, трябва да бъдат наказани", заяви Каракачанов.

Той добави, че тези, които говорят много сега, не са били никога на погребението на български войник, чийто ковчег е покрит със същото това знаме", заяви още вицепремиерът.

"Разделението на властите е записано в конституцията и когато те не работят заедно в полза на хората, нищо добро не се е случило на същите тези хора. Това, което чух от президента - той призова полицаите едва ли не да не изпълняват заповедите на министъра", каза Каракачанов.

Той добави, че не е чул призив към провокаторите.

Вицепремиерът се обърна към президента с думите, че не отрича правото на всеки един българин да протестира, но очаква всички да призоват участниците в протестите да не провокират полицията.

Военният министър добави, че има и друг начин да изразиш волята и намеренията си, без да чупиш, да трошиш и да нападаш полицията.

Каракачанов е убеден, че единствената рецепта за излизане от тази ситуация е диалогът.

Той заяви, че от прозореца на кабинета му на 4 етаж ясно се е виждало, че начело на опита за пробива на полицейския кордон седи добре организирана футболна агитка.

Каракачанов добави, че на техен симпатизант вчера са били предложени 50 лева от охранителна фирма за участие в протеста, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.