Какво се случва с цените на самолетните билети след пандемията?

https://crimes.bg/index.php/analizi/kakvo-se-sluchva-s-cenite-na-samoletnite-bileti-sled-pandemiyata/43477 Crimes.bg
Какво се случва с цените на самолетните билети след пандемията?

Коронакризата засегна сериозно авиобизнеса

Авиобизнесът се оказа сред най-засегнатите сектори от пандемията. Но въпросът, който вълнува потребителите, е как коронакризата ще се отрази на цените на самолетните билети. За да съживят сектора, много от компаниите обявиха невиждано ниски цени на самолетните билети.

Те предлагат привлекателни оферти за всеки, който желае да избяга от сивото ежедневие на принудителната карантина.

Експерти предупреждават, че тази тенденция вероятно няма да се запази дълго и сега е моментът да резервираме билет.

Вероятно цените на самолетните билетите се скочат многократно с увеличаването на търсенето, пише БЛИЦ, позовавайки се на Bloomberg.

Превозвачите предлагат оферти за лятото в момента, в който възобновяват полетите си за пръв път от края на март или началото на април.

Например Ryanair Holdings предлага двупосочен билет от летище „Станстед“ в Лондон до Севиля, Испания, в средата на месец юли за 20 паунда (25 долара). Офертата до Триест в Италия излиза 50 паунда.

За сравнение средната цена на двупосочния билет на нискотарифната авиокомпания за същия период през миналата година беше 74 евро ( или 83 долара).

Анализаторът Марк Мандука от Citigroup в Лондон коментира, че сега е страхотен момент за потребителите, които имат възможността да се възползват от невероятни оферти в опита на авиокомпаниите да запълнят самолетите си това лято.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.