Извънредно: Арест за капитана и вторият помощник на заседналия кораб Вера Су

https://crimes.bg/index.php/analizi/izvanredno-arest-za-kapitana-i-vtoriyat-pomoshtnik-na-zasednaliya-korab-vera-su/42081 Crimes.bg
Извънредно: Арест за капитана и вторият помощник на заседналия кораб Вера Су

Предстои до 72 часа да бъдат задържани капитанът и вторият помощник- капитан на кораба "Вера Су". Това съобщи на брифинг в Окръжна прокуратура окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Окръжният прокурор уточни, че ще се настоява за налагане на мярка "постоянно задържане" на двамата.Стана ясно, че вчера са иззети корабните документи: корабен дневник на палуба, на машини, 46 сертификата, касаещи корабът и трудовите договори. Цялата тази документация е неразделна част от досъдебното производство. Делото е дадено за наблюдение на Националната следствена служба. Техни представители ще бъдат утре в съда в Добрич.Радослав Бухчев отбеляза, че са приключени разпитите пред съдия, предстоят разпитите на капитана и втория помощник-капитан. Щом приключат те ще бъдат привлечени като обвиняеми.Окръжният прокурор обясни още, че между 5 и 15 години "лишаване от свобода" може да получат при доказване на вината, като присъдата може да претърпи изменение в хода на делото.Продължава работата по трите направления: изясняват се факти и обстоятелства, довели до засядането на плавателния съд край Камен бряг, съществува ли опасност за флората и фауната в района и дали действията на държавата са навременни и адекватни във връзка със случая.Окръжният прокурор съобщи още, че днес е получен сигнал за назначена проверка, касаеща щетите за околната среда. Върховния касационен съд и Апелативната прокуратура във Варна наблюдават случая. Утре предстои митническа проверка.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.