Извънредни новини за рекетьорската банда в Бургас

https://crimes.bg/index.php/analizi/izvanredni-novini-za-reketyorskata-banda-v-burgas/38358 Crimes.bg
Извънредни новини за рекетьорската банда в Бургас

Повдигат се обвинения на седем лица

Повдигат се обвинения на седем лица, част от организираната престъпна група за рекет в Бургас.

 

Това стана ясно по време на брифинг във връзка с действията по разследването на организираната престъпна група за рекет в Бургас, неутрализирана на 14 октомври, предаде "Фокус".

 

Припомняме, че един от закопчаните е босът на VTA Николай Мечков. В хода на разследването са били иззети мобилни телефони, парични суми и документи. На един от адресите е иззета и маска с прорези.

 

В групата са участвали седем лица, криминално проявени и осъждани, които демонстрират висок начин и стандарт на живот. Един от членовете е осъден на доживотен затвор без замяна заради убийството на две лица чрез взрив на автомобил.

 

От Старозагорския затвор, където към момент той излежава присъдата си, е осъществявал контакт с групата. Групата се е занимавала с охранителна дейност, а също и е предлагала пари срещу висока лихва. Заплашвали собственици на търговци обекти, хотели и комплекси да сключват договори с охранителни фирми, управлявани от членове на групировката.

 

Събрани са доказателства, че членовете са осъществявали побой над охранителни и конкурентни на тях фирми. Към момента се повдигат обвинения на седем лица, по отношение на 6 от тях СП ще внесе искане в СНС за мярка за неотклонение и задържане под стража.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.