Иван Гешев призна, че демокрацията у нас виси на косъм!

https://crimes.bg/index.php/analizi/ivan-geshev-prizna-che-demokraciyata-u-nas-visi-na-kosam/42733 Crimes.bg
Иван Гешев призна, че демокрацията у нас виси на косъм!

Иван Гешев се опасява, че демокрацията в България може да умре!

Главният прокурор Иван Гешев откри конференция, озаглавена „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие“, писа БЛИЦ. На нея той обсъди с колеги и представители на висшия магистрат проблемите пред държавата и институциите в нея.

Според Гешев има институционална война, но тя не е инициирана от прокуратурата. Заплашена е демокрацията в цялата й върховност.

„Налице е реална опасност за върховенството на правото и основни демократични ценности, които споделя европейското семейство. Затова трябва да си отговорим като общество и професионална общност искаме ли правила за всички или се отказваме от тях и искаме те да не се отнасят за шепа недосегаеми и богоизбрани“, каза Гешев при откриването на конференцията.

Главният прокурор подчерта, че конференцията е инициирана с цел провеждането на една ефективна и ползотворна реформа. Затова прокуратурата се допитва до най-добрите специалисти.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.