Иван Гешев направи важно обещание

https://crimes.bg/index.php/analizi/ivan-geshev-napravi-vazhno-obeshtanie/38214 Crimes.bg
Иван Гешев направи важно обещание

Иван Гешев направи важно обещание след спецакцията в Левски. Заместник-главният прокурор обеща, че епохата на телефонните измамници скоро ще приключи, както приключи и епохата на мафията. При акцията беше разбита бандата на един от най-мастите ветерани на ало мафията у нас Димитър Серафимов-Келеша.

 

В ареста се озова освен лидерът на групата и още седем негови съучастници. Сред тях е и мъж от София. За него се предполага, че е бил мулето на групата.

 

Гешев, че съвместно с премиера и главния прокурор, са обсъдени мерки на най-високо ниво, чрез които до края на годината или най-късно до следващото лято рязко ще ограничи този вид престъпна дейност. 

 

Зам.-главният прокурор описа профила на ало измамниците и заяви, че по принцип те са хора с нисък социален статут и образование. Но същевременно разполагат с впечатляващи с лукса си къщи и коли. 

 

"Не можем да позволим повече такива групи да тормозят възрастните хора в страната и да обират спестяванията и последните им пари. Държавата е в дълг на потърпевшите от телефонните измамници", допълни още Гешев и обеща прекъсване на порочната практика.

 

От казаното от него стана ясно, че при извършените арести и обиски е открито повече от килограм злато в дома на Келеша, който освен тартор на групата се оказа собственик и на луксозни лимузини, пише БЛИЦ, цитирайки казаното от Гешев в ефира на Канал3.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.