И на втора инстанция: Съдът потвърди присъдата от 4 години затвор за Марешки

https://crimes.bg/index.php/analizi/i-na-vtora-instanciya-sadat-potvardi-prisadata-ot-4-godini-zatvor-za-mareshki/43251 Crimes.bg
И на втора инстанция: Съдът потвърди присъдата от 4 години затвор за Марешки

 

Веселин Марешки беше осъдени и от втора инстанция на 4 години затвор, узна Crimes.

Лидерът на Воля беше признат за виновен за рекет и ефективната му присъда беше потвърдена. Варненският апелативен съд намери бизнесмена и обвинената с него Красимира Колева за виновни, че в периода от 9 октомври до 16 ноември 2014 година са заплашвали Асен Миланов, че ще разрушат стопанисваното от него заведение и ще го доведат до фалит.

Заплахите са били с цел принуда – да го принудят да плаща всеки месец по 10 хиляди лева такса „спокойствие“. Заплахите им са били съпроводени и с действия – повреждане или пълно унищожаване на имущество на Миланов и нанасяне на значителни вреди.

За същото Колева е съдена на три години и половина затвор, докато Марешки – на 4. Освен това те трябва да платят и глоба – 8 хиляди лева за бизнесмена и 6 хиляди – за съучастничката му.

Освен това двамата трябва да заплатят на Миланов 30 000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди. След присъдата магистратите са определили 5000 лв. гаранция за свободата на Марешки и 3000 лв. за тази на Колева.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.