Христофорос Аманатидис - Таки влезе в управата на ВИС-2

https://crimes.bg/index.php/analizi/hristoforos-amanatidis-taki-vleze-v-upravata-na-vis-2/37633 Crimes.bg
Христофорос Аманатидис - Таки влезе в управата на ВИС-2

Христофорос Аманатидис-Таки влезе в управата на ВИС-2, пише вестник "България Днес". Босът е станал координатор в борда на възродената групировка след тайно заседание в Белград.

Решението се пази в дълбока тайна, но председателят на борда на ВИС Росен Карана с недомлъвки потвърди пред вестника. Той обаче призна, че възродителите на империята са в отлични отношения с живеещия в Дубай бос.

По информация на вестника в сръбската столица са се събрали висаджии, живеещи в няколко различни страни. Таки не е присъствал, но е бил представен от упълномощен човек.

Че Аманатидис е сложил ръка на много от бизнесите на Васил и Георги Илиеви, са наясно от години в ъндърграунда. След убийството на Главния част от фирмите на ВИС останаха в ръцете на най-близките му хора, повечето от които назначени от Жоро Илиев за шефове, за да ги наглеждат от негово име. Други бяха превзети от босове, свързани с наркоразпространението. Таки, който беше много близък до Жоро Илиев, е един от тях. До момента обаче се считаше, че отношенията между духналия от страната Аманатидис и новите висаджии се базират по-скоро на взаимно уважение. За първи път се оказва, че връзката е далеч по-топла.

Повторното затопляне на отношенията се дължи и на факта, че в новата ВИС не участва вдовицата на Главния Мая Илиева. С нея Таки има обтегнати отношения. За разлика от класическите примери за раздори с мотиви като делене на пари, фирми и имоти, в техния случай поводът бил от морален характер и запазване на чест. Аманатидис не може да приеме, че Мая сравнително бързо забрави Жоро Илиев и се хвърли в обятията на младоци.

„Тая нещо се прави на много надута. Предпочита да си говори и движи с жени, приличащи на травестити, с нежни момченца, а не с нас. Само заради паметта на Жоро няма да я навра там, където заслужава“, се твърди, че казвал на няколко пъти публично Христофорос Аманатидис.

Освен промените в борда на висаджийската среща в Белград са били взети решения и за тотална инвазия в различни отрасли на икономиката от страната. Също така фирмите на групировката ще минат в сивия сектор. Формалната причина е взимането на 16-милиардния държавен заем, въпреки че за по-голямата част от него правителството твърди, че е за рефинансиране на стари кредити. Висаджиите били възмутени от задлъжняването и решили да не плащат данъци в България. Било обсъждано фирмите да бъдат пререгистрирани в друга държава, но в крайна сметка това било отхвърлено.

В една от висаджийските групи в социалните мрежи се появи и краткосъобщение за случилото се: "Боклуците, които вкарваме в парламента, нашибаха 16 милиарда външен дълг да си връщaт борчовете за сметка на хората! Никога не сме плащали и няма да плащаме чужди сметки, поради това всички легални фирми, свързани с ВИС, ще плащат само данъчния минимум от днес нататък".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.