Гореща новина за Митьо Очите

https://crimes.bg/index.php/analizi/goreshta-novina-za-mityo-ochite/41336 Crimes.bg
Гореща новина за Митьо Очите

Гореща новина за Митьо Очите

 

Делото срещу Митьо Очите бе прекратено от Апелативния специализиран наказателен съд в края на днешния работен ден. Това съобщава Флагман.бг, като се позовавайки на изключително достоверен източник.

 

Редовното заседание бе насрочено за понеделник. Но то е отменено, след като този следобед второинстанционният спецсъд (АСНС) е постановил, че има грубо нарушение на процесуалните правила и обвинението трябва да бъде върнато на прокуратурата. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Магистратите са допуснати съществени пропуски, които са непреодолими и процесът не може да продължи.

 

Става въпрос за набора от обвинения, които са повдигнати на Димитър Желязков и групата му от 13 души, пише БЛИЦ.

 

Точно преди две години и половина, българската прокуратура е отправила искане до турския съд за екстрадицията на Желязков. В искането е посочено, че в България той е издирван за серия от престъпления. Той е предаден, но впоследствие част от тези обвинения са отпаднали, а са му повдигнати други, което се счита за грубо нарушение на процесуалните правила и международните спогодби за сътрудничество, установили са магистратите АСНС.

 

Взетото от съда решение е ключово. То може да осигури свободата на несебърския бос, пише БЛИЦ, позовавайки се на изданието.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.